Min maritime karriere

I Norge er det over 90 000 mennesker med en karriere innenfor den maritime næringen, både på land og til sjøs. Bli kjent med flere av dem her!

Tea Westvik Bartnes

Tea kommer fra Steinkjer i Trøndelag og er matroslærling i Scanbio Ingredients AS

Kristian Bergehaug

Turnus og muligheten til å jobbe ulike steder i verden gjorde at Kristian valgte en maritim karriere. Les mer om Kristian og hverdagen hans som 2. maskinist.

Bjørn Hjelvik

Bjørn jobbet som sveiser på et verksted da han ble spurt av en kaptein i nabobygda om han kunne tenke seg å være med til Grønland på rekefiske. Slik startet den maritime karrieren til Bjørn. Les mer om reisen hans til å bli kaptein.

Andrea Amundsen

Andrea kommer fra Lofoten og har alltid hatt en tilknytning til havet. Med flere søsken og venner som jobber på båt, fanget fort den maritime næringen interessen til hennes. Les mer om hverdagen til Andrea som skipsmotormekanikerlærling.

Nora Ottesen

Nora er 19 år og matroslærling i Torghatten Nord. Hun har vært lærling i 1 år, men føler allerede at hun har fått en "ekstra" familie om bord. Les mer om hvordan det er å være matroslærling.

Eivind Østebøvik Eriksen

Eivind er kun 26 år, men har allerede rukket å gjøre mye forskjellig. Les mer om reisen hans til å bli styrmann.

Simen Guldberg

Simen er bare 19 år, men har allerede seilt over hele verden. Kina, Filippinene, Saudi-Arabia og Afrika er barer noen av stedene han har seilt under læretiden sin. Les mer om hvordan det er å være lærling på en kjemikalietanker.