fbpx
Maritim utdanning

Er det noe du lurer på om maritim utdanning og hvilke jobbmuligheter den kan gi? Da kan du registrere deg her, så tar vi kontakt!

Maritim utdanning kan lede til en rekke forskjellige og spennende yrkesvalg, både til sjøs og på land. Under kan du lese mer om hvilke utdanningsretninger du kan velge mellom, og også litt om alle de ulike jobbmulighetene utdanningen kan gi.

Jobbmuligheter - spørsmål og svar

Kan jeg få jobb på land med en maritim utdanning?

Absolutt! Livssituasjonen vår endrer seg, og en vil derfor i perioder kanskje ønske å arbeide med noe annet. Du som har maritim bakgrunn vil ha mange karrieremuligheter på land både i den private og offentlige sektoren:

Hvilke maritime arbeidsplasser finnes på land?

  • Rederikontor
  • Sjøfartsdirektoratet
  • Kystverket
  • Havnevesen
  • Læreryrket
  • Verftindustri
  • Utstyrsprodusenter
  • m.m.

Er jeg sikker på å få jobb etter endt utdanning?

Ingen som begynner på en utdanning i Norge i dag er sikker på å få jobb når de er ferdige. I næringslivet er det slik at det veksler mellom gode og dårlige tider og dette vil også innvirke på de mulighetene du har når du er klar for arbeidslivet.

Gjennom alle år har sjøfolk vært etterspurt til mange landbaserte jobber. Det er greit å tenke på i tider som kan være vanskelige for skipsfarten.

Er jeg garantert jobb etter bestått fagbrev?

I offshore og i ferjefarten er det fremdeles behov for matroser. Muligheter for motormannsjobb med fagbrev, begrenser seg til ferjer.Vi anbefaler alle våre lærlinger til å ta videre utdanning på fagskole eller høyskole for å bedre sine egne muligheter i arbeidsmarkedet.

Er det plass for jenter i den maritime næringen?

Så absolutt JA! Stadig flere jenter satser på en maritim karriere, og det er veldig mange ulike jobbmuligheter å velge blant, mange av dem med svært god lønn. Skulle man velge å få barn på et tidspunkt, er det mange jobbmuligheter som lar seg kombinere med familie.

 

 

Du kan oppnå offisersutdanning både ved å gå yrkesfaglig retning og studiespesialisering:

Maritim utdanning gir deg mange muligheter både til sjøs og på land. Vi anbefaler alle som starter på en slik utdanning å gå helt til topps. Det vil si en offisersutdanning.

Det er derimot mulig å stanse med et fagbrev som matros eller motormann. Da må du imidlertid være klar over at jobbmulighetene er mer begrensede.

Søke læreplass
Weblærling innlogging
Webcadet innlogging