Lærling

Det jobber rundt 90 000 mennesker i maritim næring i Norge – både på land og til sjøs. Med en maritim karriere har du anledning til å jobbe både i Norge og internasjonalt i en bransje som blir stadig viktigere. Her vil du finne svar på en del spørsmål knyttet opp mot det å være lærling til sjøs.

Søke om læreplass

Maritim Opplæring tar hovedsakelig inn lærlinger om våren. Etter intervjuer for hovedinntak vil aktuelle kandidater motta tilbud om læreplass utover våren. I løpet av høsten kan enkeltinntak skje ved ledige plasser.
Ønsker du å søke læreplass via Maritim Opplæring må du legge din søknad med vedlegg inn via denne linken.

Hvis du skal søke læreplass som matros- eller skipsmotormekaniker må du legge ved dokumentasjon på bestått Vg1 TEK eller Vg1 Elektro samt dokumentasjon fra første semester Vg2 Maritime fag.

Hvis du søker læreplass som maritim elektrikerlærling må du legge ved dokumentasjon på bestått Vg1 Elektro og Vg2 Elenergi og ekom, og dokumentasjon fra første semester Vg3 Maritim elektriker.

Søker du læreplass som kokk- eller servitørlærling må du sende inn dokumentasjon på bestått Vg1 Restaurant- og matfag samt dokumentasjon på første semester Vg2 Kokk- og servitørfag.

Søknadsfrist
Søknadsfrist for læreplass i fagene matros, skipsmotormekaniker, maritim elektriker, kokk, servitør er 1. februar.

Weblæring

Som lærling i regi av Maritim Opplæring vil du bruke dokumentasjonsverktøyet Weblærling for å dokumentere din opplæring. For å komme inn på Weblærling går du til www.weblarling.no . Har du ikke mottatt brukernavn må du ta kontakt med oss. Det første du må gjøre når du har logget deg på, er å sjekke at opplysningene på profilen din stemmer. Husk at all korrespondanse mellom deg og Maritim Opplæring vil foregå elektronisk eller via SMS, så det er viktig at sjekker at mailadressen og mobilnummeret du oppgir er riktig.

Opplæringsboken ligger på din profil i Weblærling. I løpet av læretiden skal alle oppgavene være besvart, dokumentert og godkjent av din instruktør, husk at dette også gjelder de praktiske oppgavene. Det er derfor viktig at du lager deg gode rutiner for hvordan du skal jobbe med opplæringsboka.

For kursversjon Weblærling: www.weblarling-skole.test9.innit.no