Institusjonskokk

Hva gjør en institusjonskokk?

  • Ansvar for innkjøp av mat
  • Sette opp menyer
  • Føre regnskap for sin avdeling
  • Lage mat til mannskapet

Hvilke personlige egenskaper trenger en institusjonskokk?

  • Være nøyaktig og ansvarsbevisst
  • Flink til å kommunisere og ha gode språk kunnskaper
  • Kunne arbeide selvstendig
  • Være flink til å samarbeide også med mennesker fra andre kulturer
  • Kunne følge strenge sikkerhetskrav og regler.

Hvilke krav stilles for å få læreplass?

  • Fullført Vg1 restaurant- og matfag
  • Fullført Vg2 kokk- og servitørfag
  • Godkjent helseattest fra autorisert sjømannslege
  • God vandel
  • Godkjent grunnleggende sikkerhetskurs (IMO 50)

Hvor lang er læretiden?

Læretiden er på 24 mnd. Avsluttes med fagprøve.

Les mer om kokk på www.ikkeforalle.no og på www.utdanning.no

Søke læreplass
Weblærling innlogging
Webcadet innlogging