Institusjonskokk

Hva gjør en kokk?

  • Ansvar for innkjøp av mat
  • Sette opp menyer
  • Føre regnskap for sin avdeling
  • Lage mat til mannskapet

Hvilke personlige egenskaper trenger en kokk?

  • Være nøyaktig og ansvarsbevisst
  • Flink til å kommunisere og ha gode språk kunnskaper
  • Kunne arbeide selvstendig
  • Være flink til å samarbeide også med mennesker fra andre kulturer
  • Kunne følge strenge sikkerhetskrav og regler.

Hvilke krav stilles for å få læreplass?

  • Fullført Vg1restaurant og matfag
  • Fullført Vg2 kokk- og servitørfag
  • Godkjent helseattest fra autorisert sjømannslege
  • God vandel
  • Godkjent sikkerhetskurs IMO 60

Hvor lang er læretiden?
Læretiden er på 24 mnd. Avsluttes med fagprøve.

Les mer om kokk på www.ikkeforalle.no og på www.utdanning.no